Coco-Caprylate Caprate

Coco-Caprylate/Caprate jest to składnik otrzymywany z alkoholi tłuszczowych z kokosa. W formie bezbarwnej, klarownej cieczy, rozpuszczalnej w tłuszczach pełni rolę emolientu, który ma za zadanie sprawić, iż skóra po nałożeniu kosmetyku z jego zawartością pozostaje matowa i wygładzona. Składnik ten poprawia wchłanianie i dobrą aplikację produktu na skórze, a także daje szybko zanikające wrażenie natłuszczenia, wspomaga nawilżenie skóry poprzez stabilizację rozmieszczenia przestrzeni między lipidami w naskórku. Emolient ten wykorzystuje się w przypadku kremów do cery tłustej i mieszanej, wszystkich preparatów emulsyjnych, które mają szybko się wchłonąć oraz pozostawić matowe wykończenie skóry. Wszystkie kremy na dzień zawierające Coco-Caprylate/Caprate będą stanowiły dobrą bazę pod makijaż.

Zobacz produkty z tym surowcem: 
Balsam antycellulitowy MOKOSH icon Wanilia z tymiankiem
Krem do biustu MOKOSH icon Wanilia z tymiankiem
Wygładzający krem do twarzy Figa
Ujędrniający krem do twarzy anti-aging Róża z jagodą
Balsam do ciała Żurawina

Balsam do ciała Melon z ogórkiem
Nawilżający lotion do dłoni Melon z ogórkiem
Nawilżający lotion do dłoni Marakuja

Coco-Caprylate Caprate
Tagi:

Koszyk 0

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów