Glyceryl Stearate

Składnik pochodzenia roślinnego. Jest emolientem- czyli pozostawia na skórze lekki, ochronny film. Zmniejsza transepidermalną utratę wody; zmiękcza i wygładza skórę oraz kondycjonuje ją. W kosmetyku pełni funkcję emulgatora - pozwala na stworzenie emulsji. Wpływa na sensorykę produktu- zagęszcza masę kosmetyczną.

Zobacz produkty z tym surowcem:
Balsam antycellulitowy MOKOSH icon Wanilia z tymiankiem

Krem do biustu MOKOSH icon Wanilia z tymiankiem

Regenerujący krem do twarzy anti-pollution Malina
Wygładzający krem do twarzy Figa
Ujędrniający krem do twarzy anti-aging Róża z jagodą
Brązujący balsam do ciała i twarzy Pomarańcza z cynamonem 
Balsam do ciała Melon z ogórkiem
Balsam do twarzy i ciała Zielona kawa z tabaką

Glyceryl Stearate
Tagi:

Koszyk 0

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów