Olejek jodłowy

39.90 PLN

Olejek jodłowy jest skuteczny przy wspomaganiu chorób i infekcji dróg układu oddechowego. Działa wykrztuśnie, odkażająco i przeciwbólowo. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwwirusowe, a także przeciwpasożytnicze  oraz przeciwbakteryjne. Wspomaga regenerację mięśni, łagodzi bóle i napięcia. Wpływa korzystnie na skórę – działa przeciwświądowo, wspomaga leczenie łuszczycy, trądziku i łupieżu. Uspokaja i relaksuje. Olejek z jodły syberyjskiej powszechnie znany jest w medycynie ludowej na Syberii.

Wykorzystanie w aromaterapii:

Inhalacje, kąpiel, aromatyzacja powietrza, masaż i okłady w łagodzeniu infekcji górnych dróg oddechowych. Aromatyzacja powietrza lub kąpiel w stanach przemęczenia, napięcia, wzmożonego stresu. Pomocniczo w leczeniu łuszczycy, trądziku, łupieżu. Olejek jodłowy ceniony jest w aromaterapii ze względu na swój głęboki, ciepły zapach lasu. 

Zastosowanie:

  • Kąpiel aromaterapeutyczna
  • Masaż aromaterapeutyczny
  • Kompres aromaterapeutyczny
  • Aromatyzacja powietrza

Olejek jest kosmetykiem wegańskim.

  • Abies Sibirica Needle Oil

    Olejek eteryczny z igieł jodły

  • Citral (From Essential Oil)

    Naturalny składnik olejku eterycznego

  • Geraniol (From Essential Oil)

    Naturalny składnik olejku eterycznego

  • Limonene (From Essential Oil)

    Naturalny składnik olejku eterycznego

  • Linalool (From Essential Oil)

    Naturalny składnik olejku eterycznego

  • POLECAMY RÓWNIEŻ

    Opinie (0)

    Koszyk 0

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów