Olejek lawendowy

39.90 PLN

100% olejek eteryczny z lawendy wpływa pozytywnie na układ limbiczny, szczególnie na jądro migdałowe i hipokamp, wykazując działanie antystresowe. Główny składnik olejku – linalol – hamuje powinowactwo acetylocholinowe i blokuje kanały jonowe, dzięki czemu ułatwia zasypianie i działa uspokajająco.

Wykorzystanie w aromaterapii:

Kąpiel, aromatyzacja powietrza, masaż i okłady przy schorzeniach grzybiczych, ponieważ olejek hamuje wzrost zarodników grzybów. Profilaktycznie i terapeutycznie stosowany jest przy przeziębieniach.

Zastosowanie:

  • Kąpiel aromaterapeutyczna
  • Masaż aromaterapeutyczny
  • Kompres aromaterapeutyczny
  • Aromatyzacja powietrza

Olejek jest kosmetykiem wegańskim.

  

  • Lavendula Angustifolia Flower Oil

    Olejek eteryczny z lawendy

  • Linalool (From Essential Oil)

    Naturalny składnik olejku eterycznego

  • Limonene (From Essential Oil)

    Naturalny składnik olejku eterycznego

  • POLECAMY RÓWNIEŻ

    Opinie (0)

    Koszyk 0

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów