Specjalistyczny balsam antycellulitowy MOKOSH icon Wanilia z tymiankiem

149.00 PLN

Balsam zawiera wyciągi z traganka, ruszczyku, cytryny i nawłoci, które wykazują działanie antycellulitowe, ujędrniające i przeciwobrzękowe. Ekstrakt z korzenia traganka reguluje metabolizm tkanki tłuszczowej poprzez aktywację procesu rozkładu triglicerydów oraz hamowanie aktywności enzymu związanego z powstawaniem tłuszczu. Ekstrakt z ruszczyka aktywuje krążenie krwi i zwiększa odporność żylną. Wyciągi ze skórki cytryny i nawłoci pospolitej redukują przepuszczalność naczyń krwionośnych, przez co działają przeciwobrzękowo. Dodatkowo, olej z zielonej kawy i ekstrakt z bergamotki wspomagają redukcję cellulitu. Wyciąg z suszonej kory cynamonu, wyciąg ze skórki limonki, ekstrakt z tonkowca wonnego oraz wanilii działają silnie antyoksydacyjnie, zaś ekstrakt z róży damasceńskiej spowalnia procesy starzenia i łagodzi podrażnienia. Oleje: arganowy, makadamia, z krokosza i jojoba wpływają na odżywienie, nawilżenie i regenerację skóry oraz uszczelnienie płaszcza hydrolipidowego.

Zastosowanie:

Niewielką ilość balsamu wmasuj okrężnymi ruchami w ciało wykonując delikatny masaż ze szczególnym uwzględnieniem problematycznych partii ciała: brzuch, uda, pośladki.

Balsam jest kosmetykiem wegańskim.
Balsam nie zawiera składników z przeciwwskazaniami dla kobiet w ciąży.

  • Aqua

    Woda

  • Coffea Arabica (Green Coffee) Seed Oil

    Bio olej z kawy

  • Argania Spinosa Kernel Oil

    Olej arganowy, surowiec organiczny

  • Glycerin

    Gliceryna, surowiec pochodzenia roślinnego

  • Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

    Olej jojoba, surowiec organiczny

  • Ruscus Aculeatus Root Extract

    Ekstrakt z kłączy ruszczyku

  • Citrus Limon (Lemon) Peel Extract

    Ekstrakt ze skórki cytryny

  • Solidago Virgaurea (Goldenrod) Extract

    Ekstrakt z nawłoci pospolitej

  • Astragalus Membranaceus Root Extract

    Ekstrakt z korzenia traganka

  • Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Extract

    Ekstrakt z owoców pomarańczy bergamota

  • Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Bark Extract

    Ekstrakt z suszonej kory cynamonowca

  • Coco-Caprylate Caprate

    Emolient, surowiec otrzymywany z oleju kokosowego

  • Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Extract

    Ekstrakt z kwiatów goździka

  • Citrus Aurantifolia (Lime) Peel Extract

    Ekstrakt ze skórki limonki

  • Jasminum Officinale (Jasmine) Flower/Leaf Extract

    Ekstrakt z kwiatów i liści jaśminu

  • Dipteryx Odorata (Cumaru) Seed Extract

    Ekstrakt z nasion tonkowca

  • Rosa Damascena Flower Extract

    Ekstrakt z kwiatów róży damasceńskiej

  • Vanilla Planifolia Fruit Extract

    Ekstrakt z wanilii

  • Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Extract

    Ekstrakt z kwiatów i liści tymianku

  • Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

    Olej z nasion słonecznika

  • Tocopherol

    Naturalna witamina E, antyutleniacz

  • Xanthan Gum

    Substancja konsystencjotwórcza, surowiec pochodzenia naturalnego

  • Caprylic/Capric Triglyceride

    Emolient otrzymywany z oleju kokosowego

  • Benzyl Alcohol

    Konserwant, surowiec zatwierdzony przez instytucje certyfikujące naturalne kosmetyki

  • Dehydroacetic Acid

    Konserwant, surowiec zatwierdzony przez instytucje certyfikujące naturalne kosmetyki

  • Sodium Benzoate

    Konserwant, surowiec zatwierdzony przez instytucje certyfikujące kosmetyki naturalne

  • Potassium Sorbate

    Konserwant, surowiec zatwierdzony przez instytucje certyfikujące kosmetyki naturalne 

  • Limonene (from botanical extract)

    Naturalny składnik zapachowy ekstraktów roślinnych

  • Eugenol (from botanical extract)

    Naturalny składnik zapachowy ekstraktów roślinnych

  • Cinnamal (from botanical extract)

    Naturalny składnik zapachowy ekstraktów roślinnych

  • Coumarin (from botanical extract)

    Naturalny składnik zapachowy ekstraktów roślinnych

  • Citral (from botanical extract)

    Naturalny składnik zapachowy ekstraktów roślinnych

  • Cetearyl alcohol

    Emolient, surowiec pochodzenia roślinnego

  • Macadamia Ternifolia Seed Oil

    Olej z orzechów makadamia, surowiec organiczny

  • Glyceryl Stearate

    Emolient, surowiec otrzymywany z gliceryny pochodzenia roślinnego

  • Glyceryl Stearate Citrate

    Emulgator, surowiec pochodzenia roślinnego

  • Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil

    Olej z krokosza barwierskiego, surowiec organiczny

  • Propanediol

    Naturalny nośnik składników aktywnych, surowiec pochodzenia roślinnego

  • POLECAMY RÓWNIEŻ

    Opinie (0)

    Koszyk 0

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów