Wypełniający krem do biustu MOKOSH icon Wanilia z tymiankiem

129.00 PLN

Wypełniający krem do biustu Wanilia z tymiankiem jest pełen wyselekcjonowanych składników pochodzenia naturalnego, które od wieków znane były w pielęgnacji kobiecych biustów. Zawarty w kremie olej z czarnuszki stanowi bogactwo kwasów omega 3 i 6 przez co błyskawicznie się wchłania nadając uczucie aksamitnej skóry. Olej z kozieradki zabezpiecza skórę przed utratą wody, co sprawia że staje się ona nawilżona i zyskuje piękny, zdrowy wygląd. Zawarty w produkcie olej z korzenia lukrecji jest silnym antyoksydantem. Ma właściwości rozjaśniające i niwelujące zaczerwienienia dzięki obecności glabradyny stymulując proces melanogenezy. Obecna w oleju glicyryzyna posiada silne własności wiązania wody w skórze co w połączeniu codziennym rytuałem masażu piersi sprawia, że biust pozostanie jędrny. Oleje jojoba i macadamia uelastyczniają skórę dzięki zawartości kwasów tłuszczowych, witamin A, B, E oraz składników mineralnych. Oleje te widocznie poprawiają wygląd skóry oraz jej kondycję, nadają zdrowy połysk i elastyczność. Wypełniający krem do biustu stworzono by pielęgnować delikatną skórę kobiecych piersi nadając jej uczucie satynowej gładkości z widocznym efektem wymodelowania i ujędrnienia. Codzienna pielęgnacja połączona z masażem pozwoli utrzymać prawidłowe mikrokrążenie, nawilżenie i odżywienie skóry. Kremowa konsystencja powoduje komfort aplikacji nie pozostawiając na skórze tłustego biofilmu. Zawarte w ekstraktach roślinnych fitoestrogeny wykazują silne właściwości przeciwutleniające zapewniając również skórze wysoki poziom nawilżenia.

*Obecny w kosmetyku surowiec o nazwie LinefillTM wykazuje akumulację dojrzałych lipidów w tkance tłuszczowej.

Zastosowanie:

Wmasuj krem wykonując okrężne ruchy od zewnętrznej strony piersi przez dół, kierując się ku górze w stronę mostka, a następnie rysując ósemkę przejdź na drugą pierś. Aplikuj krem codziennie wykonując masaż.

Krem jest kosmetykiem wegańskim.

  • Aqua

    Woda

  • Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

    Olej jojoba, surowiec organiczny

  • Trehalose

    Substancja pochodzenia naturalnego

  • Cellulose

    Naturalna celuloza

  • Macadamia Ternifolia Seed Oil

    Olej z orzechów makadamia, surowiec organiczny

  • Trigonella Foenum-Graecum Seed Oil

    Olej z nasion kozieradki pospolitej

  • Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil

    Olej z konopi siewnych

  • Glycyrrhiza Glabra Root Extract

    Ekstrakt z korzenia lukrecji gładkiej

  • Sesamum Indicum Seed Extract

    Wyciąg z nasion sezamu

  • Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Extract

    Ekstrakt z owoców pomarańczy bergamota

  • Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Bark Extract

    Ekstrakt z suszonej kory cynamonowca

  • Caprylic/Capric Triglyceride

    Emolient otrzymywany z oleju kokosowego

  • Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Extract

    Ekstrakt z kwiatów goździka

  • Citrus Aurantifolia (Lime) Peel Extract

    Ekstrakt ze skórki limonki

  • Jasminum Officinale (Jasmine) Flower/Leaf Extract

    Ekstrakt z kwiatów i liści jaśminu

    Ekstrakt z kwiatów i liści jaśminu

  • Dipteryx Odorata (Cumaru) Seed Extract

    Ekstrakt z nasion tonkowca

  • Rosa Damascena Flower Extract

    Ekstrakt z kwiatów róży damasceńskiej

  • Vanilla Planifolia Fruit Extract

    Ekstrakt z wanilii

  • Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Extract

    Ekstrakt z kwiatów i liści tymianku

  • Sorbitan Olivate

    Emolient, surowiec otrzymywany z oliwy z oliwek

  • Cetearyl Olivate

    Emolient, surowiec otrzymywany z oliwy z oliwek

  • Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

    Olej z nasion słonecznika

  • Coco-Caprylate Caprate

    Emolient, surowiec otrzymywany z oleju kokosowego

  • Tocopherol

    Naturalna witamina E, antyutleniacz

  • Xanthan Gum

    Substancja konsystencjotwórcza, surowiec pochodzenia naturalnego

  • Dimethyl Isosorbide

    Nośnik składników aktywnych

  • Benzyl Alcohol

    Konserwant, surowiec zatwierdzony przez instytucje certyfikujące naturalne kosmetyki

  • Dehydroacetic Acid

    Konserwant, surowiec zatwierdzony przez instytucje certyfikujące naturalne kosmetyki

  • Sodium Benzoate

    Konserwant, surowiec zatwierdzony przez instytucje certyfikujące kosmetyki naturalne

  • Potassium Sorbate

    Konserwant, surowiec zatwierdzony przez instytucje certyfikujące kosmetyki naturalne 

  • Limonene (from botanical extract)

    Naturalny składnik zapachowy ekstraktów roślinnych

  • Eugenol (from botanical extract)

    Naturalny składnik zapachowy ekstraktów roślinnych

  • Cinnamal (from botanical extract)

    Naturalny składnik zapachowy ekstraktów roślinnych

  • Nigella Sativa Seed Oil

    Olej z nasion czarnuszki siewnej

  • Coumarin (from botanical extract)

    Naturalny składnik zapachowy ekstraktów roślinnych

  • Citral (from botanical extract)

    Naturalny składnik zapachowy ekstraktów roślinnych

  • Glycerin

    Gliceryna, surowiec pochodzenia roślinnego

  • Cetearyl Alcohol

    Substancja konsystencjotwórcza, surowiec pochodzenia roślinnego

  • Glyceryl Stearate Citrate

    Emulgator, surowiec pochodzenia roślinnego

  • Glyceryl Stearate

    Emolient, surowiec otrzymywany z gliceryny pochodzenia roślinnego

  • Rhus Verniciflua Peel Cera

    Wosk z borówki

  • POLECAMY RÓWNIEŻ

    Opinie (0)

    Koszyk 0

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów